Eklerams pagaminti jums reikės įgyvendinti ris etapus :
TRAŠKIOS PLUTELĖS GAMYBA
EKLERŲ TEŠLOS GAMYBA
KREMO GAMYBA
Pirmiausia siūlyčiau pasidaryti traškią plutelę, jums reikės :
100 gr. sviesto
100 gr. miltų
100 gr. cukraus
Viską sudedame į puodelį, petrinam bei formuojame vientisą masę. Įdedame į šaldytuvą sustingti. ( Rekomenduojiu iškart pasidaryta lakšto formos tešla kad būtų patogiau susipjaustyti bei dengti eklerus )
Eklerų tešla :
60 gr. sviesto
250 ml. vandens
Šaukštas cukraus
Puse a.š druskos
200gr. miltų
3-4 kiaušiniai
Vandenį, cukrų, druską ,sviestą užverdame, nuėmę puodą nuo viryklės arba ant labai mažos kaitros suberiam milus bei maišom tol pakol tešla nebeliks prie sienelių ir gausis vientisa masę. Masę palaikome kokias 10 min kad šiek tiek atvėstu ir mušam po vieną kiaušinį ( šitoje vietoje reikia labai atidžiai sekti, nes vieniem reikia mažiau kiaušinių kitiem daugiau ) muškit po viena kiaušinį ir tiesiog stebėkit kad tešla nesigautu per skysta arba per standi, Geriausia konsistencija kai nebėga nuo šaukšto, patariu naudoti mikseri kai maišysit kiaušinius su tešla, taip tiesiog lengviau :) Gautą masę sukrečiam į konditerinį maišą su jūsų norimu antgaliu, ir tada jau leidžiam pasireikšti fantazijai, išspaudžiat kokios tik norit formos eklerus. Ištraukiam iš šaldytuvo plutelę, padalinam į tiek daliu kiek ekleru, išminkom tokios formos kokios jūsų eklerai bei padengiam jų viršų ( jei jūsų eklerai apvalūs darome apvalias pluteles, o jei pailgi suformuojame pailgas pluteles, jos labai lengvai pasiduoda minkymui kai sušyla rankose )
Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių ir kepsim 20-25 min. ( jei jūsų orkaitės naujesnės siūlau kepti funkcijoje kurioje pučia karštas oras, arba pasiskaityti jūsų knygutėje orkaitės kurioje funkcijoje geriausia kepti ) bet eklerai puikiai iškeps ir paprastoje orkaitėje be jokių funkcijų, kai baigs kepti netraukite iškart leiskite bent 10 min jiems pabūti orkaitėje išjungtoje ir vos vos pravertoje.
Eklerų kremų galima pasidaryti įvairiausių, aš norėjau šiek tiek gaivumo todėl dariau varškės kremą su apelsino žievelėmis, jums reikės
2 pakelių varškės
400 ml. grietinėles kuo riebesnės
1 apelsino žievelės
Varškę persitrinu per sietelį kad butų puresnė, grietinėlę išsiplaku iki standžių putų bei švelniai sumaišau su varške kad viskas pasidarytu kremiška ir lengva, sumaišome kartu ir apelsino žieveles. Galim iškart masę krėsti į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir pildyti eklerus,
Kremu pildyti eklerus yra kiekvieno fantazijos reikalas, galite eklerus pildyti iš dugno padarius mažą skilutę, galiam eklerų viršūnes nupjauti bei gražiai užpildyti kremu ir uždėti viršūnę, galite eklerą perpjauti per pus ir užpildyti kremu. Na o dekoravimui aš pasirinkau tiesiog cukraus pudros pabarstimą.
Skonis būną geriausias kai juos palaikome bent parą šaldytuve, tada kremas susigeria į eklerą ir jis tampa dar sodresnio skonio, o traški plutelė tikrai suteikia išskirtinio skonio, skanaus mielieji ir tikiuosi neliksit nusivylę jei pabandysit pasigaminti. :)))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą