Kad niūrios dienos būtų šiltesnės siūlau pasidaryti gardžios kreminės pievagrybių sriubos :) . Į čili piceriją dažniausiai einu vien dėl jų trintos pievagrybių sriubos, man ji ten labai skani, esu bandžiusi daryti jau šią sriubą pirmą kartą skonis neprilygo tokiam koks gavosi dabar.
Ingredientai :
- 400g. pievagrybių
- Pakelis riebios grietinėlės
- Svogūnas
- Poras ( jo reikės pusės )
- Grybų arba vištienos sultinio (puse kubelio sočiai)
- Petražolės
- Sviestas
- Miltai
- Druska
- Pipirai
- Prancūzisškas batonas
- Pelėsinis sūris (skaniausia mėlynasis) aš naudojau džiugą, nes jo turėjau)
Pievagrybius,svogūną, porą nuplaunam ir supjaustom viską kuo smulkiau, viską susipjausčius bus patogiau bei lengviau.
Aš viską dariau puode, nenaudojau keptuvės, į įkaitusį puodą metam gabalėli sviesto ( su peiliu atpjaukit maždaug 3cm pločio gabalėlį) metam svogūnus bei porus, viską kepinam pakol pagels, jei matysit kad svila nebijokit įdėti dar sviesto, nes aš jį dėjau pagal savo nuožiūrą. Kai svogūnai su porais apkeps sumetam pievagrybius,druskos, pipirų, petražolių (sviesto nebereiks nes skysčio gausis nuo pievagrybių, viska kepinam max 10 min.
Užsikaiskite arbatinį kad turėtumėt verdančio vandens, į dubenėlį supyliau puodelį su puse vandens, sutrupinau puse sultinio kubelio ir pamaišiau. Kai puode viskas jau apkepę supilam dubenėlį su sultiniu ir verdam iki užvirimo maždaug 10 min. Patirštėjus sriubai imam rankinį blenderį ir viską sumalam iki piurės. Sumaltą sriubą pastatom ant silpnos ungies pavirti, ant kitos prikaistuvės statom (jei turit mažą puodą) dedam sviesta ir miltus (kaip bešamelio padažui) kai daug maišant gaunasi graži padažo masė pilam grietinėlę ir viską vėl labai stipriai maišom pakol gaunam tirštą masę,supilam į sriubą galim išmaišyti su šaukštu, blenderio nebereikės.
Prie sriubos labai tinka prancūziškas batonas, ar skrebutis. Imam dubenėlį pilam sriubos, per vidurį dedam jums norimo sūrio pagardinti, petražolių lapelių (ar kitų žalumynų) Pasiskrudinam duoną ir valgom!
Visada ragaukite darant sriubą, žiūrėkit ar pakankamas tirštumas jei per skysta tirštinkit jei per tiršta skystinkit, nes tik taip pavyks pagaminti, pati labai rizikavau nes nežinojau gausis ar ne, o gavosi tikrai labai gardžiai !! :))
Skanaus :)
Atsiprašau už klausima,bet vistik salieras ar poras?...
AtsakytiPanaikinti